Skip to main content

De werking van massage

Waarom een massage goed voor je is

Een ontspanningsmassage is een ware traktatie voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manier om te ontspannen. Een massage is dus geen luxe maar een echte noodzaak. Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt, met een massage herlaad je je batterijen en zeg je stress vaarwel.

De warmte die vrijkomt  bij een massage, gecombineerd met uitgeoefende druk zorgt voor minder spierspanning, de huid en pezen worden flexibel en doorbloeding wordt gestimuleerd. Tevens wordt er minder cortisol ( stresshormoon ) aangemaakt, hierdoor worden depressieve gevoelens en stemmingswisselingen minder en zit je dus beter in je vel!

Massage stimuleert de productie van o.a. 

Endorfine:   Lichaamseigen pijnstiller

Serotonine: Gelukshormoon, betrokken bij de stemming, slaap, emotie en eetlust.

Histamine:  Stimuleert de doorbloeding van het lichaam, werkt ontstekingsremmend en pijn     dempend.

Massage werkt ook erg goed bij overgangsklachten, na opvliegers en nachtelijk zweten is spierspanning de meest voorkomende overgangsklacht. Vaak heb je er last van in combinatie met pijnlijke gewrichten, met name de spieren in je nek, schouders en rug voelen dan nogal stram en stijf aan. Een massage werkt ontspannend en rustgevend, het is een effectieve manier om spierspanning te bestrijden. Tevens komt tijdens de massage het "knuffelhormoon " oxytocine vrij dat de aanmaak van stresshormonen verminderd. Tot slot zorgen regelmatige massages ervoor dat je beter gaat slapen. Genoeg redenen om het eens te proberen.

CHRONISCHE KLACHTEN.

Langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest veroorzaken chronische klachten zoals hoofdpijn, pijn aan kaken, rugpijn, schouder- nekpijn, spanning in de benen enz.. De spieren spannen bij langdurige stress te lang aan, niet alleen de oppervlakkige spieren, maar juist ook de dieper gelegen spieren raken overbelast. Het omringende bindweefsel verkleefd waardoor spieren steeds minder  bewegingsvrijheid krijgen. Als er geen of onvoldoende tijd voor herstel is, kunnen de klachten steeds ernstiger worden. Massage is dan geen luxe maar pure noodzaak.                                                                            

Vaak hoor je mensen zeggen "ik ren aan mijzelf voorbij". Het leven is voor veel mensen als een voortdurende marathon, waarin ze hun eigen grenzen voorbij gaan. Wanneer je niet tijdig luistert naar de signalen die je lichaam geeft, kan dit op den duur tot serieuze gezondheidsklachten leiden.

Je lichaam gebruik je dagelijks, elke minuut van de dag. Wanneer je regelmatig een goede massage ondergaat zal deze tevens preventief werken en de kans om overbelasting te helpen voorkomen, terugkerende klachten verminderen en je meer helpen te ontspannen.

Heb jij al langere tijd klachten?

Maak dan snel een afspraak via de mail,  WhatsApp of te bellen.
Veel klachten die hardnekkig lijken te zijn kunnen al in slechts een paar behandelingen met 60 tot 90% afnemen.

Eerste Consult

Bij een  eerste consult vindt altijd een intakegesprek plaats. Dit is ter kennismaking, uitleg, dossiervorming en om goed te bepalen wat de hulpvraag is.

 

Contact

Reekers Sport- en Ontspanningsmassage
Karin Reekers
Scholekster 65
7651 GS Tubbergen

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06-12905518