Skip to main content

Waarom een massage?

Iedereen heeft er wel eens mee te maken... Spierpijn, rugpijn, een stijve nek, zere schouders of chronische blessure. Deze klachten worden vaak veroorzaakt door lichamelijk of geestelijke inspanning, een verkeerde (werk)houding, stress of te intensief sporten.

Je lichaam gebruik je dagelijks, elke minuut van de dag. Wanneer je regelmatig een goede massage ondergaat zal deze tevens preventief werken en de kans om overbelasting te helpen voorkomen, terugkerende klachten verminderen en je meer helpen te ontspannen.

Heb jij al langere tijd klachten?

Maak dan snel een afspraak via de mail,, WhatsApp of te bellen.
Veel klachten die hardnekkig lijken te zijn kunnen al in slechts een paar behandelingen met 60 tot 90% afnemen.

Klachten

Klachten aan de arm, nek en/of schouder kunnen het gevolg zijn van een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld spierpijn na het sporten. Deze klachten gaan na enkele dagen vanzelf weer over.

Klachten kunnen beginnen met stijfheid in armen en handen, tintelingen in de vingers of een raar zwaar en vermoeid gevoel in de armen, nek en schouders. Dit kan leiden tot pijn, krachtvermindering en gevoelsstoornissen.  Het verraderlijke is, dat de klachten vaak geleidelijk  ontstaan en steeds erger worden, wanneer daar niets aan gedaan wordt bestaat de kans op ernstige beperkingen in het dagelijks functioneren zowel in werk als prive.

Mensen die te lang in een verkeerde houding zitten, staan en mensen die een hoge werkdruk ervaren lopen de meeste risico's.  Denk aan beeldschermwerkers, kappers, schilders, bouwvakkers enz.

Het schoudergewricht is een van de meest beweeglijke gewrichten en kan zich in vele richtingen bewegen. Je moet je haren kunnen kammen, je tas tillen, iets van achteren pakken.

Schouderklachten worden vaak KANS genoemd: klachten arm, nek en schouder. De schouder bestaat uit meerdere gewrichten, als één van deze niet goed functioneert geeft dit klachten in de schouder, nek en arm. Daarnaast zijn er veel andere structuren in de schouder die klachten kunnen geven, denk aan spieren, pezen, banden en slijmbeurzen.

Vaak ontstaan de klachten door overbelasting en kan vele oorzaken hebben bv

  • een onnatuurlijke ( verkrampte ) zithouding
  • teveel voorovergebogen tijdens werk op laptop of mobiel
  • een verkeerde beweging
  • het herhaaldelijk maken van kleine bewegingen bv het klikken met de muis of werken op een toetsenbord
  • whatsappen!
  • de slaaphouding
  • Psychosociale belasting: werkstress, werktempo, werkdruk, hoge mentale eisen

Het is belangrijk deze klachten niet te negeren, ze kunnen leiden tot jarenlange klachten of ontsteking. Een goede massage helpt om de gespannen spieren te ontspannen en mobiliseren, het verlicht de pijn en maakt bewegen weer gemakkelijk. Probeer je schouders te blijven gebruiken maar wees waakzaam voor overbelasting. Natuurlijk is het verstandig om niet te wachten tot er flinke klachten zijn. Massage als preventieve verzorging van de spieren zorgt voor een betere belastbaarheid en draagt bij aan een fit en ontspannen lijf.

Eerste Consult

De eerste behandeling draait met name om inzicht te krijgen in de klachten.

Er wordt een anamnese afgenomen om zo een goed inzicht te krijgen van jou klachtenpatroon om zo tot de juiste behandeling te komen en dat je jou klachtenpatroon begrijpt.

Een pijnklacht is veelal niet de oorzaak van het probleem maar het gevolg ervan, er wordt niet alleen gekeken naar de klacht waar je mee binnen komt maar ook naar jou levenswijze.

Ik neem een lichaamsinspectie af en vullen we samen een pijnformulier in, hierop worden alle pijnplekken ingevuld, die bij elke volgend consult weer worden besproken. Aan de hand daarvan wordt er samen met u een behandelplan opgezet.

Een behandeling is geen standaard, maar wordt steeds aangepast aan de actuele situatie en klachten/mogelijkheden van dat moment.

Contact

Reekers Sport- en Ontspanningsmassage
Karin Reekers
Scholekster 65
7651 GS Tubbergen

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06-12905518