Skip to main content

Waarom een massage?

Iedereen heeft er wel eens mee te maken... Spierpijn, rugpijn, een stijve nek, zere schouders of chronische blessure. Deze klachten worden vaak veroorzaakt door lichamelijk of geestelijke inspanning, een verkeerde ( werk ) houding, stress of te intensief sporten.

Je lichaam gebruik je dagelijks, elke minuut van de dag. Wanneer je regelmatig een goede massage ondergaat zal deze tevens preventief werken en de kans om overbelasting te helpen voorkomen, terugkerende klachten verminderen en je meer helpen te ontspannen.

Heb jij al langere tijd klachten?

Maak dan snel een afspraak via de mail,  WhatsApp of te bellen.
Veel klachten die hardnekkig lijken te zijn kunnen al in slechts een paar behandelingen met 60 tot 90% afnemen.

Soorten rugklachten

Pijn in de onderrug komt erg veel voor, bij 3 op de 10 mensen geven deze klachten beperkingen in het dagelijks leven. Iedereen kan rugklachten krijgen.

De pijn kan plotseling ontstaan of meer geleidelijk en is meestal hevig of zeurend. Bij hevige pijn kan je bepaalde bewegingen niet meer doen. Misschien straalt bij jou de pijn uit naar de billen of naar een of beide bovenbenen. Voor de meeste rugklachten wordt geen medische oorzaak gevonden, dit noemt men a- specifieke rugpijn en kan komen door:

  • Een verkeerde houding
  • Plotseling verkeerde beweging
  • Overbelasting of onder belasting
  • Stabaliteitsproblemen
  • Beenlengte verschil
  • Spanning of stress

De meeste rugklachten ontstaan vaak door onvoldoende doorbloeding van de weefsels, deze moet vrij kunnen stromen om zo de afvalstoffen uit de weefsels af te voeren en voedingsstoffen naar de weefsels te transporteren, wanneer dit niet het geval is ontstaat pijn.

Overwerken, drukte, stress, verkeerde of statische houding hebben een negatief effect op de doorbloeding van spieren en weefsels. Men spant de spieren voor langere tijd te strak aan en ruimte voor ontspanning laat men niet toe, spieren en pezen blijven dan te lang verkramp wat de doorbloeding verminderd en de spieren verkort.

De rugklachten kunnen dan chronisch worden en gaan dan vaak samen met andere klachten zoals nachtelijk zweten, last van de knieën, diepe vermoeidheid en  kramp in de kuiten.

Bij acuut gespannen spieren helpt een ontspannen massage van de grote rugspieren om deze weer te ontspannen en de doorbloeding te bevorderen. Ongeacht de oorzaak van de klacht, voel je gelijk na de behandeling al verlichting.

Pijn vanuit de billen richting onderrug

Bij rugklachten kan juist de middelste bilspier veel klachten in de onderrug veroorzaken, daar je in de slaaphouding in bed, vaak wel op een of andere manier druk op die bilspier uitoefent, wordt de pijn s ‘nachts vaak erger.

De bilspieren bewegen de benen ten opzichte van de romp naar achteren of opzij, ze kunnen het been naar buiten draaien. Ze worden dus dagelijks belast.

Reekers massage zorgt dat, door middel van, de juiste massagetechnieken de doorbloeding weer goed op gang komt en eventuele spierknopen worden los gemasseerd. Indien nodig verwijs ik door naar de fysio.

Eerste Consult

De eerste behandeling draait met name om inzicht te krijgen in de klachten.

Er wordt een anamnese afgenomen om zo een goed inzicht te krijgen van jou klachtenpatroon om zo tot de juiste behandeling te komen en dat je jou klachtenpatroon begrijpt.

Een pijnklacht is veelal niet de oorzaak van het probleem maar het gevolg ervan, er wordt niet alleen gekeken naar de klacht waar je mee binnen komt maar ook naar jou levenswijze.

Ik neem een lichaamsinspectie af en vullen we samen een pijnformulier in, hierop worden alle pijnplekken ingevuld, die bij elke volgend consult weer worden besproken. Aan de hand daarvan wordt er samen met u een behandelplan opgezet.

Een behandeling is geen standaard, maar wordt steeds aangepast aan de actuele situatie en klachten/mogelijkheden van dat moment.

Contact

Reekers Sport- en Ontspanningsmassage
Karin Reekers
Scholekster 65
7651 GS Tubbergen

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06-12905518